Guiatges d'observació

de fauna salvatge
 • Cérvols i grans rapinyaires

  Lloc: RNC de Boumort.

  Època: Activitat disponible tot l'any.

  L'activitat: Descoberta de la natura feréstega de les contrades de la RNC de Boumort.

  Realitzarem l'itinerari amb vehicle 4x4, fent parades per a l'observació de la fauna amb material òptic, telescopis i prismàtics. Acompanyats de personal especialitzat amb fauna salvatge, coneixerem l'ecosistema de les serres de Boumort..

  Una jornada a la recerca de cérvols, cabirols, isards, petits carnívors, trencalòs, voltor negre, àguila daurada i molts més. Endinsem-nos en unes terres on la natura et deixa empremta!

 • Fauna de muntanya

  Lloc: Vall Fosca i Parc Natural de l'Alt Pirineu

  Època: Activitat disponible d'abril a novembre.

  L'activitat: Ens endinsem a l'alta muntanya per a conèixer la seva fauna més emblemàtica; trencalòs, isards, marmotes, muflons i àguila daurada.

  Per a l'observació de la fauna farem servir telescopis i prismàtics. El personal que imparteix l'activitat són experts en fauna salvatge.

  La finalitat de l'activitat és l'observació de la fauna i conèixer el funcionament dels ecosistemes de muntanya.

 • Terra de l'Ossa

  Lloc: Parc Natural de l'Alt Pirineu.

  Època: Activitat disponible d'abril a novembre.

  L'activitat: De bon matí caminarem fins a un punt d'observació per a intentar veure la fauna de muntanya que viu a l'hàbitat de l'ós. Col·laborant amb l'equip de seguiment de la població d'ós bru, realitzarem un itinerari on revisarem les trampes de pèl i les càmeres de fototrampeig per a descobrir les senyals d'aquest magnífic animal.

 • Observació d'ocells

  Lloc: Vall Fosca, Parc Natural de l'Alt Pirineu i Conca de Tremp

  Època: Activitat disponible tot l'any.

  L'activitat: Itinerari per a conèixer la gran varietat ornitològica que hi ha tant en els ambients de muntanya com a les zones agrícoles dell Pallars. Una agradable jornada de camp per a conèixer i observar els ocells.

 • Grans rapinyaires

  Lloc: RNC de Boumort.

  Època: Activitat disponible tot l'any.

  L'activitat: Organitzem sortides a un canyet especialitzat en el trencalòs. Aquest canyet és considerat un dels millors del món per a veure les 4 espècies de grans carronyaires d'Europa, i en especial del trencalòs. Així com també podrem observrr els majestuosos voltors negres, aufranys, voltors comuns i si tenim sort l'àguila daurada.

  Passarem un matí des de dins d'un confortable hide ideal per a la fotografia d'aquests impressionants animals.

  A concretar disponibilitat amb una setmana d'antelació.

 • La brama del cérvol

  Lloc: RNC de Boumort.

  Època: Activitat disponible setembre i octubre.

  L'activitat: Al començament de la tardor assistirem a un espectacle natural de primer ordre; la brama del cérvol. Accedirem en 4x4 a les zones de brama i farem parades al mig del bosc, amagant-nos per a poder presenciar com els grans mascles fan sonar els seus brams per aquestes muntanyes.

 • Identificació de rastres

  a la neu

  Lloc: Vall Fosca, Parc Natural de l'Alt Pirineu.

  Època: Activitat disponible de novembre a març.

  L'activitat: L'hivern és l'època de l'any en que les vessants obrívoles dels boscos del Pirineu es queden cobertes per una catifa blanca de neu. Tot i el silenci que hi regna, l'activitat de la fauna continua i és un moment perfecte per descobrir-ne les seves emprentes a la neu.

  Aprofitarem aquesta oportunitat per endinsar-nos en aquests boscos de muntanya aprenent a reconèixer els rastres que hi trobem i que de ben segur que ens donaran molta informació de com la fauna hi viu s'hi mou.

Descobreix la natura ferèstega


"Sempre hi ha un llibre obert per a tots els ulls: la natura"

Jean-Jacques Rousseau