We are looking for passionate travelers all over the world, who would like to write with us!

Activitats d'educació

ambiental

Des de Salvatgines creiem que l’educació ambiental és fonamental per a que la gent aprengui a estimar a la natura. Per això realitzem activitats d’educació ambiental destinades a grups escolars, campaments d’estiu i per a famílies. Els tallers d’educació ambiental es centren amb la divulgació del patrimoni natural i la biodiversitat del Pallars Jussà i Sobirà.

Amb aquestes activitats ens mullarem als rierols per a conèixer els animalons que hi viuen, ens endinsarem als boscos ombrívols, ens submergirem en els prats de flors i coneixerem els secrets de la fauna nocturna.

Si t’agrada el contacte directe amb la natura, conèixer els animalons, i descobrir l’apassionant món de les flors de muntanya, no et perdis els tallers de descoberta de la natura de Salvatgines.

 • Descoberta de la biodiversitat del riu "Riu i viu"

  Lloc: Vall Fosca, Parc Natural de l'Alt Pirineu, Conca de Tremp i Pobla de Segur.

  Època: Activitat disponible de maig a setembre.

  Amb aquesta activitat coneixerem tota aquella fauna menuda que viu dins dels rius i que ens ensenyarà a descobrir la qualitat de les seves aigües.

  Per un matí ens posaran a la pell d’un científic, havent de remenar sota les pedres i entre les sorres del riu amb salabrets, per tal de capturar les diferents espècies d’animalons que posteriorment identificarem. D’aquesta manera, tots junts farem el pronòstic de qualitat de l’aigua del riu.

  Aquesta activitat té com objectiu posar al descobert la fauna de macroinvertebrats, peixos, amfibis i rèptils que hi ha al riu. I la importància de mantenir la qualitat de l’aigua del riu.

 • El món dels ratpenats

  Lloc: Vall Fosca, Parc Natural de l'Alt Pirineu, Conca de Tremp i Pobla de Segur.

  Època: Activitat disponible de maig a setembre.

  Amb aquesta activitat ens endinsarem el el desconegut món dels ratpenats.

  De nit farem un itinerari pels voltants del poble per tal de localitzar ratpenats mitjançant un aparell d’ecolocalització. D’aquesta manera podrem escoltar els crits d’ultrasò que fan servir els ratpenats per comunicar-se entre ells i localitzar les seves preses. Buscarem les diferents espècies de ratpenats que tenim a la zona i que ocupen diversos hàbitats. Així doncs donarem a conèixer aquelles espècies més emblemàtiques del Pirineu i aquelles que es troben en perill d’extinció.

 • Papallones i prats de dall

  Lloc: Vall Fosca i Parc Natural de l'Alt Pirineu.

  Època: Activitat disponible de maig a setembre.

  Ens endinsarem als prats de dall per estudiar-ne i conèixer la gran diversitat de papallones que hi trobem.

  Farem un transecte i anirem capturant les papallones per tal d’identicar-les mitjançant les guies de camp. A partir de les  espècies que anem capturant,  plantejarem la relació que té cada espècie de papallona amb determinades espècies de flora.

  Amb tot plegat aprendrem a interpretar la complexitat de l’ecosistema del prat de dall i la importància que té la seva conservació.

 • Construcció de caixes niu

  Lloc: Parc Natural de l'Alt Pirineu, Vall Fosca, Conca de Tremp i Pobla de Segur.

  Època: Activitat disponible de maig a setembre.

  Aquest taller és un taller que combina les manualitats amb la descoberta de la natura. En grups de 4 o 5 es construiran caixes niu per ocells insectívors i per a ratpenats forestals.

  Posteriorment anirem a instal·lar-les al bosc o al jardí de l’escola. Si l’espai ens ho permet, farem revisió de les caixes niu ja instal·lades altres anys per tal de fer seguiment i veure quins animals hi habiten.

Els secrets dels Pallars


"L'amor pels éssers vius és l'atribut més noble de l'home"

Charles Darwin